Sari Tuovinen, 45, on pitkän linjan ammattilainen matkailualalla

Kuluneen talven hän teki sesongin Hotelli Riekonlinnassa Saariselällä, vaikka hänellä on vakiotyö Kylpylähotelli Rauhanlahdessa Kuopiossa. Vaihtelu virkistää. Vuosien varrella tutuksi ovat tulleet respan tiskin takaan Luoston ja Kilpisjärven mahtavat maisemat.

Saariselällä Sari viihtyi erittäin hyvin. Matkailualueena se on erilainen kuin monet muut; suurempi ja asiakaskunnaltaan hyvin kansainvälinen.

 –Parasta talvessa olivat luonto, erilaiset ihmiset ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. Ja erityisesti liukulumikenkäily, sehän se  vasta huippua on! Aivan upea harrastus, jota voi huoleti suositella kaikille kynnelle kykeneville, riemuitsee uuden harrastuksen löytänyt Sari. 

Asumisolosuhteet olivat Sarin kohdalla kaudeksi onnistuneet ja hyvät rivitalossa, sillä hän saapui alueelle jo syyskuun puolivälissä, jolloin asuntoja vielä oli vapaana. Vaihtopaikan Riekonlinnassa hän löysi Staffpointin kautta ja töitä jatkui aina huhtikuun loppuun.

Sari Tuovinen on kotoisin Kittilästä, asui parikymmentä vuotta Sodankylässä ja elää nyt perheensä kanssa Maaningalla. Hän tuntee matkailusesongin vaatimukset. 

 –Kiirettähän sesonki aina pohjoiseen tuo, mutta niin pitääkin. Se tietää työtä ja toimeentuloa. Saariselällä oli mukava välillä käydä hengähtämässä Panimon bingoilloissa keskiviikkona ja perjantaina, VPK:n hyväksi tietysti. Siellä muuten tutustuu hyvin ihmisiin, vinkkaa Sari Tuovinen. 

Share This