Californialainen Greg  oli koko elämänsä työskennellyt suurissa kaupungeissa ihmispaljouden ja liikennekaaosten keskellä. Ivalossa hän pääsi ensi kertaa tutustumaan kunnolla Pohjolan luontoon. Se teki häneen lähtemättömän vaikutuksen.

–Kokemukseni, elämiseni ja työskentely Ivalossa oli tähän saakka elämäni parhaimpia aikoja. Pohjoisen luonto antoi minulle selittämättömän mielentyyneyden ja rauhan sisälle, hän kertoo. Hän oli aiemmin patikoinut ja eräretkeillyt Skandinaviassa ja Alaskassa, mutta vasta Suomen Lapissa hän tunsi suurta yhteyttä itsensä ja luonnon välillä.

Gregin visiitti Suomen Lapissa ei ollut pitkä; se kesti marraskuusta 2016 huhtikuuhun 2017. Hän työskenteli isäntänä Ivalossa sijaitsevassa Aurora Villagessa. Hänen vastuulla olivat päivittäiset rutiinit keittiöpalveluista, kuljetuksiin, opastoimintaan ja sosiaalisen median ylläpitoon. Nyt hän sanoo haluavansa palata Lappiin niin usein kuin se vain suinkin on mahdollista, toivottavasti jo tulevaksi kaudeksi.

Vaikka aluksi kyse oli sesonkityöstä Gregille se merkitsi mahdollisuutta jakaa Lapin intohimonsa matkailijoiden kanssa, jotka olivat tulleet sinne matkojen takaa. Hän osasi samaistua innosta hihkuviin turisteihin, jotka ihastelivat hulmuavia revontulia tai syöttivät poroja läheisessä poroaidassa.

Parasta, mitä Greg elämältään toivoo on, että hän pääsisi asumaan Lappiin ympäri vuoden. –Omat sosiaaliset ja asumisen olosuhteet olivat täydelliset. Aurora Village elämäni paras työpaikka ja paikkakunnan ihmiset erittäin mukavia. –Mitä muuta voisi toivoa, ihmettelee Greg.

Hänen lempiharrastuksensa Ivalossa revontulten kuvaamisen lisäksi olivat hiihtäminen ja kelkkasafarit. Ei riittänyt, että hän kävi matkailijoiden kanssa safarilla. Usein sen jälkeen hänen piti vielä päästä nauttimaan ajamisesta ja tuulen tuiverruksesta lujaksi jäätyneelle Ivalojoen jäälle.

Share This