Sofia Passojan, 26, odotukset olivat korkealla, kun hän joulukuussa 2017 saapui Saariselän lumisiin maisemiin.

 –Ajattelin, että saisin tehdä paljon töitä, tapaisin ihmisiä ja saisin nauttia viimeinkin kunnon talvesta! Kaikki odotukset menivät nappiin, iloitsee Fiskarssista Hotelli Riekonlinnaan tarjoilijaksi saapunut ensikertalainen  tyytyväisenä.

Lukion jälkeen Sofia valmistui artesaanipuusepäksi, mutta ravintola-ala kutsui enemmän. Hän on työskennellyt tarjoilijana pian kymmenen vuotta ja mieli tekisi päästä alalla eteenpäin. Saariselällä hän teki yleensä kahta vuoroa, joten vapaa-ajan ongelmia ei ollut liiemmälti.

Harvoina vapaapäivinä hänet löysi yleensä Saariselän rinteistä. Työnantajan tarjoamien hyvien etujen seurauksena lumilautailusta tuli Sofia Passojan uusi ja riemukas harrastus. Ja jos Saariselän sää kävi liian kylmäksi rinteeseen, hän puki kelkkahaalari ylleen, kypärän päähänsä ja hyppäsi moottorikelkan päälle. Elämässä on paljon uusia ulottuvuuksia, kun ne vain oikein oivaltaa!

Lappi on kiehtonut häntä aina. Opteamin kautta löytynyt sesonkityö tarjosi helpon ja hyvän väylän päästä tutustumaan Lapin olosuhteisiin.

 –Lähtisin kyllä uudelleen, vakuuttaa tyttö varmana sesongin päätyttyä maaliskuun lopussa.

 –Kansainvälinen ympäristö antaa mukavaa ulottuvuutta työhön ja työtahti on täällä jotenkin erilainen. Paikalliset ihmiset ovat mahtavia, vaikka töitä painetaankin lujaa. Ja luonnosta minä tykkään paljon,  hän jatkaa.

   

Share This