Helsinkiläisen Margarita Malisen, 24, mielestä ylivoimaisesti parasta Lapissa on puhdas luonto.

–Aurinko paistaa kirkkaasti ja kaikki on valkoista. Se on niin kaunista, niin kaunista, suitsuttaa tarjoilijana Northern Lights Villagessa Saariselällä työskentelevä neitokainen.

Pääkaupungin vilinästä Lapin seesteiseen talveen laskeutunut Margarita tunnustaa ylittäneensä itsensä Saariselälle kotiutuessaan. Hän ei olisi ikinä uskonut, että pystyisi viihtymään pienellä paikkakunnalla niin hyvin.

–Äitikin veikkaili, että kahden viikon kuluttua tulen takaisin, mutta aivan toisin kävi, nauraa Margarita. Hän työskenteli yhtäjaksoisesti Northern Lights Villagessa marraskuusta huhtikuun puoliväliin saakka. –Ja takaisin tulen, kyllä, hän vakuuttaa.

Margarita Malinen toimi aikaisemmin vuorovastaavana ABC-ketjulla ja suoritti Alepassa esimieskoulutuksen. Ura Alepalla päättyi pieneen työtapaturmaan, mutta ei niin paljon huonoa kuin ei jotain hyvääkin.

Saariselällä työskennellyt ystävänsä soitti ja kertoi tarjoilijan paikasta samassa firmassa. Margarita mietti illan ja soitti seuraavana aamuna pohjoiseen. Kahdessa tunnissa paikka oli selvä ja kahden viikon kuluttua hän jo katseli uudenlaista ympäristöään.

Suurempia odotuksia hänellä ei ollut pohjoisesta. Hän pakkasi mukaansa kaikki talvivaatteet, mitä kaapista löytyi. Viikossa hän rakastui Lappiin. Suurin syy paluuseen ensi sesonkina on paras mahdollinen työporukka, missä hän ikinä on ollut.

Asumisolosuhteissa helsinkiläisneitosella ei ole valittamista. Eikä myöskään Lapin talvesta löytyneistä uusista harrastuksista. –Laskettelu ja kelkkailu on aivan huippua!

Share This