Oman elämänsä Indiana Jones

Katerina, 27, on luontoihminen. Hän on kasvanut metsäisessä pikkukylässä Viron Mustveessä Peipsijärven rannalla. Aikuiselämässä hän on aina valinnut matkakohteiksi luonnonkauniita paikkoja, kuten aikaisemmat työpaikat Islannissa ja Englannissakin.

3,5 vuotta sitten hän oli tilanteessa, että valittavana oli sesonkityöpaikka Lapissa Kakslauttasessa tai Italiassa. Hänen valintansa oli Lappi.

–Koko elämän olen tuntenut itseni vähän kuin Indiana Jonesiksi. Uudet työpaikat kaukana ovat aina seikkailu. Tänne tullessani olin satavarma, että löytäisin paikkani Lapista ja se kävi toteen. Sain nopeasti vakituista työtä hotelli Kultahovista Inarista. Siellä olen työskennellyt nyt 1,5 vuotta, kertoo Katerina.

Katerinan perhe on ilmeisesti tuntenut aina vetoa pohjoiseen, sillä hänen vanhempansa ovat tavanneet Murmanskissa, vaikka isä on Virosta ja äiti Latviasta. Hekin molemmat olivat aikoinaan päättäneet tulla pohjoiseen ja sattumalta samanaikaisesti.

Katerina pitää työstään, vaikka sesonkiaikoina on kiire ja paljon ihmisiä. Työssä pärjätäkseen on oltava nopea ja joustava. Sesonki tietää pitkiä vuoroja, mutta se tietää myös hyvää palkkaa.

–Työskentely on hauskaa, kun on koossa hyvä tiimi. Työpäivät kuluvat joskus kuin siivillä, hän iloitsee.

Lappiin saapumisen alkuvaiheissa hänellä oli hieman vaikeuksia löytää kavereita, sillä kaikki paikalliset ihmiset eivät puhu englantia. Sen vuoksi hän aloitti nopeasti suomen kielen opinnot. Nyt kontaktien solmiminen on jo helpompaa.

Mikä Oman elämänsä Indiana Jonesille on Lapissa parasta?

–No poronkäristys ja karvakengät! Ja joka toisen puun päällä kasvava pakurikääpä, helähtää vastaus nauraen.

Share This