Heikki Jantunen, 58, tuli matkailuyrittäjäksi Karigasniemelle pari vuotta sitten. Tähän mennessä mieleen jäänein kokemus Lapista on varaston rakentamisen tiimoilta Piesjokilaaksossa.

–Oli mukavan lämmintä. Sitten alkoi tulla itikoita. Pian niitä tuli todella paljon. Helpottava kokemus oli huomata, että kyllä sitä olutta voi juoda itikkaverkonkin läpi, nauraa Heikki ja vakuuttaa, että juttu on tosi.

Heikki Jantunen on entinen helsinkiläinen liikkeenjohdon konsultti, joka vaimonsa Anna Erkinheimon  kanssa otti päämääräkseen toisenlaisen elämän taloudellisesti menestyvän ja hektisen projektielämän sijaan. Pariskunta ryhtyi matkailuyrittäjiksi Paistunturin erämaahan Utsjoen kuntaan.

Heidän yrityksensä sijaitsee Piesjoella. Lähimmästä tiestä sinne on matkaa 10 kilometriä. Kesäisin kuljetaan mönkijällä ja talvella moottorikelkalla. Kokemukset uudesta elämästä ovat vaihtelevia, mielenkiintoisia ja antoisia. Kumpikin nauttii työstä päivä päivältä enemmän.

–Antoisaa työ on erityisesti, kun näkee, millä mielellä vieraamme ovat täällä ja millä mielellä he lähtevät täältä. Se antaa meillekin oikeaa suuntaa, miksi tänne alkujaan tulimmekin. Täällä on puhtain luonto, mitä Suomesta löytyy. Avarat erämaat, joissa ei ole ihmisten jälkiä. En osaa muuta toivoa, toteaa Heikki.

Sosiaaliset olosuhteet ovat asettuneet parissa vuodessa hyvälle mallille. Heikki Jantunen kertoo tutustuneensa Karigasniemellä paikallisiin ja saaneensa muutaman hyvän kaverinkin. Asuminen Inarijoen rannalla on viehättävää. Talo löytyi vuokralle poromiestuttavan avustuksella. Heidän suunnitelmissaan on rakentaa Karigasniemeen oma talo. Suunnitelmissa on myös saamen kielen opiskelun aloittaminen.

Share This