Lagnieun kaupungista Lionin läheltä Ranskasta kotoisin oleva Nathalie Croizier, 36, ihastui Lappiin jo 16 vuotta sitten

Hän opiskeli Lappeenrannassa, mutta piipahti useita kertoja Lapissa Suomessa oloaikanaan. 3 vuotta sitten hän ryhtyi toteuttamaan unelmaansa. Hän saapui Lappiin turistina, mutta päätti kokeilla, minkälaista maan äärillä on asua.

Ensimmäiset kolme vuotta kuluivat Rovaniemellä, Inarissa ja Ivalossa pääasiassa oppaan tehtävissä. Nyt hän on muuttanut Nuorgamiin. Ensimmäinen jakso kevätsesongissa on takana ja kesällä alkaa uusi kausi.

 –Onhan täällä mahtava olla matkailijanakin, mutta se ei vain riittänyt minulle. Katson kuinka täällä viihtyy pitempään, iloitsee idyllisessä jokisaamelaiskylässä moniosaajana toimiva Nathalie. 

Nuorgamin uusi moniosaaja on koulutukseltaan hallintotieteidenmaisteri. Ranskassa hän työskenteli 8 vuotta erilaisissa yrityksissä henkilöstöhallinnossa, mutta päätyi toteamaan, ettei ala ollut häntä varten.

 –Matkailu on se ala, jonka parissa haluan työskennellä. Tehtävät vaihtelevat talvella ja kesällä niin paljon, ettei aika tule pitkäksi. Mukavaa on, kun tapaa mitä erilaisimpia ihmisiä eri puolilta maailmaa, jatkaa Nathalien.

Nuorgamin Lomakylässä hänen tehtäviinsä kuuluvat monipuoliset asiakaspalvelutehtävät, opastukset, aamiaiset ja siivouksetkin. Työnantaja pitää ranskalaisnaista loistavana tyyppinä ja todellisena moniosaajana. Yhteistyö on sujunut saumattomasti. Nathalie puhuu tietysti ranskaa, mutta myös hyvää englantia ja jo kohtuullisen hyvin suomea. 

Asunto järjestyi ranskalaistulijalle Nuorgamista nopeasti ja vapaa-ajat kuluvat yleensä aktiiviteettien parissa luonnossa. Hän pitää käveleskelemisestä ja marjojen poimimisesta tunturissa, sillä maisemat ovat aivan ihanat. Hän kertoo oppineensa jopa hiihtämään, mitä voi pitää jo saavutuksena. Tosin hän harmittelee, että Nuorgamissa on käytössä vain yksi latu. 

   

Share This