Marko Kokon, 36, ajatuksena oli uudistua ja hakea hieman vaihtelua taksinkuljettajan työsarkaan, kun hän hakeutui Saariselälle

Odotukset eivät olleet suuren suuria. Talvikauden aikana tunturit kuitenkin näyttivät parhaat puolensa ja mies oli myyty.

Oulusta kotoisin olevana hänen pitkällisenä haaveena oli ollut asua nimenomaan Lapissa ja kokeilla luonto-ohjaajan töitä, jonka alalta hänellä on tutkintokin. Hän värväytyi ohjelmapalveluyritys Joiku Kotsamolle kelkkaoppaaksi eikä ole katunut sitä päivää.

 –Safariyrityksessä on paljon töitä ja asiakkaat kansainvälisiä. Sellaisissa ympyröissä viihdyn erinomaisesti. 

Joikussa tekeminen oli muutekin mielekästä ja mukavaa. Sinne hakeutuminen oli elämäni parhaita päätöksiä. Talvikaudelta sain arvokkaita kokemuksia ja erilaiset taidot kehittyivät hyvin, kertoo Marko.

Kelkkasafarien lisäksi hän työskenteli jonkin verran myös porosafarien parissa. Marko Kokko oli hyvin tyytyväinen asumiseensa, sillä hänellä oli käytössä ruhtinaallisesti rivitalokaksio Kakslauttasessa. Muissakaan sosiaalisissa olosuhteissa hänen mielestään ei ollut valittamista. 

 –Kun oli päivät pitkät työssä tunturissa niin vapaapäivinä mielellään keksi jotain muuta tekemistä kuin lähteä sinne vapaan viettoon. Saariselän alueelta tekevälle toki harrastuksia löytyy runsain mitoin, hän vakuuttaa.

Saariselkä on Markon mielestä parasta aitoa ja oikeaa Lappia tuntureineen päivineen. Saamelaiskulttuuri tarjoaa alueella sitä aitoa Lapin henkeä, josta maakunta on kuuluisa.   

   

Share This