Sesonkityö hyödyttää usein palkkapussia, mutta Pauliina Herronen, 22, on hyötynyt sesongista muutenkin

Se on opettanut häntä pärjäämään kiireen kanssa. Paineensietokyky on kasvanut aivan toisenlaiseksi, mitä se oli töiden alkaessa joulukuun alussa Ski Saariselkä Bistro Pilkussa.

Kiireestä huolimatta Vaasan Mustasaaresta Saariselälle saapunut Pauliina on viihtynyt työssään erinomaisesti. Kokemuksiaan hän ei vaihtaisi mistään hinnasta.

 –Parasta pohjoisessa on tilaa hengittää, hän toteaa. Tämän hän pani merkille, kun kävi vapaapäivinään kotona etelässä. –Täällä ei ole hesburgereita ja kauppoja jonossa. Ihmisetkin ovat aivan aitoja ja oikeita ihmisiä, hän pohdiskelee. 

Pauliina työskenteli Bistro Pilkussa ravintolatyöntekijänä. Saariselälle tulo oli silkkaa sattumaa. Itseasiassa se oli VR:n veturin vika. Se nimittäin simahti eräänä yönä keskelle metsäistä taipaletta Helsingin ja Vaasan välillä. Parituntisen odottelun aikana Pauliina täytti ja lähetteli netissä työhakemuksia.

Tärppi tuli ravintola-alalle, vaikka hän on opiskellut metallialaa ja valmistunut koneistajaksi. Tosin hän on kokeillut media-alaakin radiossa taustatoimittajana.

 –Odotuksina oli, että saisi tehdä paljon töitä ja päästä mäkeen. Molemmat kävivät toteen. Saarisellällä on hyvät rinteet. Tykkään, kun ne eivät ole liian haastavia, sillä en ole mikään ammattilainen. Vaan onhan se upeaa olla tunturin huipulla, kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, huokaa Pauliina.

 –Joka kerta, kun menin ulos en voinut olla ihmettelemättä luonnon kauneutta ja rauhallisuutta. Miten tällaisia paikka voi olla olemassakaan…

Share This