–Työtä jokaisessa työpaikassa täytyy tehdä, mutta täällä mitä tulen töihin hymyssä suin. Puitteet työpaikalle ovat maailman parhaat Tenon rannalla tuntureiden katveessa. Työpaikan vaihdos oli hyvä.

Tätä mieltä on Oulusta Utsjoelle muuttanut Lilli, 47. Hän on työskennellyt ravintolakokkina Ravintola Deatnussa Holiday Village Vallessa vuoden 2016 alusta eikä takaisin Oulun kuhinaan ole ikävä.

Aikaisemmat viimeiset 16 vuotta hän työskenteli leirikeskusemäntänä Oulussa. Eroa on kuin yöllä ja päivällä. Oikeastaan entisessä ja nykyisessä työssä ei ole samanlaista kuin kapustat ja kattilat.

Lilli muutti Utsjoelle miehensä kanssa ystävän pyynnöstä. Ystävä pyysi ravintolaan kokiksi. Kokemukset pohjoisimmasta Lapista olivat sitä luokkaa, että Lilli sanoi nopeasti itsensä irti aikaisemmasta vakituisesta työstä. Vakituinen ja ympärivuotinen on työ Lapissakin.

Hänen harrastuksensa ovat samanlaiset miehensä kanssa. Molemmat kalastavat , metsästävät ja moottorikelkkailevat. He ostivat Tenon rannalta itselleen talon, joten asumisolosuhteet ovat nyt parhaat mahdolliset.

–Mieleen jäänein kokemus Lapista on se, kun kesäkuussa vetäisimme kelkan käyntiin ja lähdimme tunturijärvelle pilkille! Se ei aivan joka kesä onnistu, mutta saa nähdä onnistuuko seuraavana, Lilli mietiskelee iloisena. –Ilmasto, luonto, rauhallisuus, tämä kaikki on minua varten.

Share This